lördag 30 juli 2016

fredag 29 juli 2016

Macroövning

Idag hittade jag ett litet nytt husdjur som jag blev tvungen att fota. Lämpligt tillfälle att lufta macroobjektivet. I brist på fjärilar fick det bli den här tjusiga insekten.
Övade också på stackning. Bilden består av 13 st bilder stackade med programmet Zerene Stacker.



Kväll i Sivik

Fick lust att pröva lite HDR-bilder samt långa exponeringar för omväxlings skull, så jag begav mig ut på klipporna i går kväll igen.

Så här blev HDR-bilderna med tre exponeringar -2, 0 och +2. Efterbehandlade i Lightroom och Perfect Effects.





Jag har en förkärlek för släta vattenytor, varför jag gärna försöker mig på långa exponeringar. Släta vattenytor ger ett stort lugn till bilden. Så här blev resultatet den här kvällen. Bilderna är tagna med ett 10-stops ND-filter och med en exponeringstid på ca 2 min.



torsdag 28 juli 2016

Ramsvikslandet - workshop dag 3, sista morgonen

Upp tidigt för att fånga soluppgången och det fina morgonljuset. Det här blev resultatet.











Ramsvikslandet - workshop dag 2 morgon och kväll

På morgonen åkte vi till Haby för att fota i morgonljuset. Här är några exempel därifrån.











Kvällen tillbringade vi vid Fykan i en fantastisk solnedgång.





Ramsvikslandet - workshop dag 1

I början av maj var jag på en fotoworkshop på Ramsvikslandet från fredag kväll till söndag eftermiddag. Vi hade enorm tur med vädret. Första kvällen åkte vi iväg för att fota i det fina kvällsljuset. Har inte hunnit gå igenom bilderna ordentligt förrän nu.
Här är ett urval av bilderna jag tog den första kvällen.




























onsdag 27 juli 2016

Naturens färgskiftningar

Som omväxling till alla bilder med de stora vyerna över landskapet tog jag idag några bilder på det lilla landskapet. Tänkte jag skulle pröva Patrik Larssons ideer lite grand. Här är resultatet av mitt försök.











tisdag 26 juli 2016

I brist på fåglar

Har inte blivit något fotograferande på några dagar (har haft besök), så jag tog med mig kameran och telet (420 mm) för att se om jag hittade någon intressant fågel på Stånge Huvud ikväll. Tyvärr, det enda som rörde sig var båtar och ett fartyg som var på väg in i Brofjorden. Men det var fint väder i alla fall och jag fick en skön promenad.

Härlig bidevindssegling utanför Stånge Huvud


På väg norrut utanför Stånge Huvud


Tanker på väg in till Brofjorden


Tanker långt inne i Brofjorden
Tanker långt inne i Brofjorden



torsdag 21 juli 2016

Sälsafari

Det har blivit en tradition att åka ut på Sälsafari varje sommar.. Eftersom det var härligt sommarväder  och ingen blåst i dag så passade jag på. Tyvärr var det mitt på dagen så ljusförhållandena var inte de bästa. Men det var skoj att se alla sälarna i alla fall och några användbara bilder blev det ju. Här är några.